Musiikin verkkotiedonhaun apuvälineitä

Salomo-verkkokirjasto auttaa sinut tiedonhaussa alkuun. Toisinaan Salon kirjaston kokoelma ei riitä vastaamaan kysymykseesi, vaan tarvitset lisää tietoa. Tässä on sinulle
joitakin verkosta löytyviä apuvälineitä musiikin tiedonhakuun

Tietokannat

ARSCA
ARSCA on taideyliopistojen kirjastojen sekä eräiden muiden taidealan kirjastojen yhteinen kokoelmatietokanta.

https://arsca.linneanet.fi/

FONO
Fono.fi äänitetietokanta on kaikille avoin versio Yleisradion äänilevystön Fono-tietokannasta.

www.fono.fihtt

LAURA
Laura on Sibelius-Akatemian kehittämä ja ylläpitämä laulujen ja laulusuomennosten tekstitietokanta. Laulujen alkukieliset runot ja niiden suomennokset löytyvät tietokannasta kokonaisina teksteinä.

ethesis.siba.fi/laura/

RAITA
Raita on digitoitujen suomalaisten äänitteiden tietokanta.
Tietokannassa voi kuunnella vapaasti verkossa varhaisimpia suomalaisia äänitteitä. Se sisältää tietoja myös digitoiduista, toistaiseksi tekijänoikeuksien piirissä olevista äänitteistä.

https://oa.doria.fi/handle/10024/29298

SUOMEN KANSAN ESÄVELMÄT
Perustuu Ilmari Krohnin vuosina 1898–1933 toimittamaan Suomen KansanSävelmiä –teoksisiin. Nämä koostuvat n. 9000 suomalaisesta kansansävelmästä, jotka Suomalaisen kirjallisuuden seuran kenttätyöntekijät olivat keränneet arkistoihin.

www.jyu.fi/musica/sks/kokoelma.html

VIOLA
VIOLAon Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Siihen on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen. Lisäksi VIOLAssa on tietoja kaikkiaan kolmentoista kirjaston musiikkiaineistoista, myös ulkomaisista äänitteistä ja nuoteista.

https://viola.linneanet.fi/

Musiikin hakuteoksia verkossa

ALL MUSIC GUIDE
Suuripopulaarimusiikin tietopankki, josta löytyy n. 200 000 levyä, n. 16 000 artistin elämäkertatiedot, lähes miljoona teosnimeä ja tiedot 150 000 soittajasta. Tietoa voi hakea esittäjän, levyn nimen tai tyylisuunnan mukaan.

http://wm08.allmusic.com/

GROVE MUSIC
Grove Music Online koostuu elektroniseen muotoon siirretyistä hakuteoksista: New Grove Dictionary of Music and Musicians, New Grove Dictionary of Opera ja New Grove Dictionary of Jazz. Grove Online sisältää myös kuvia, ääninäytteitä ja linkkejä muihin musiikkisivuihin verkossa. Grove Music Onlinea voit käyttää vain kirjaston tietokoneilla.

http://www.grovemusic.com/index.html?authstatuscode=202

MUHI
Muhi – musiikin historiaa verkossa sisältää musiikinhistoriallisten artikkelien tietokannan sekä suppean yleisesityksen länsimaisen taidemusiikin historiasta. Muhin sisältö on referoitua ja korkeatasoista edustaen parasta suomalaista tietämystä.

http://muhi.siba.fi/muhi/bin/view/MuHi/Home

WIKIPEDIA: musiikki
Musiikkiin liittyviä artikkeleita.

VELHON LINKKIVINKIT
MUSIIKKIOSASTON LEHTILUETTELO